Posted on

Att vandra i USA är en helt fantastisk upplevelse. Några av de mest underbara platserna är nationalparkerna.

Bästa vandringsleder i USA

Federal Recreational Lands Annual Pass gör att besökare kan uppleva över 2 000 platser av underverk i naturen. Då kan man med hjälp av detta pass få tillgång till mer än 2 000 nationalparker och vildmarks-skogar och gräsmarker i USA. Några av dem är Monterey, Carmel och Big Sur som går från San Francisco. Här får man se ett fantastiskt djurliv, spendera så mycket tid man vill på varje destination och högst sex personer i varje grupp får uppleva en fantastisk utsikt på den Kaliforniska kusten. En duktig, privat guide finns med på varje vandringstur.Man kan hyra kajaker på Monterey Bay National Marine Sanctuary och se de vilda djuren från kajaken i deras naturliga miljö. Många sälar finns i dessa vatten. Eller också vandra längs Cannery Row och Fisherman´s Wharf. Här får man uppleva en underskön natur på sin vandring. Cypresser kantar alla sluttningar och det är kuperad terräng på väg mot Big Sur. Passera Bixby Bridge och få se stränder som Point Lobos State Reserve eller Point Sur Lighthouse. Längden på denna tur är 8 timmar. En lätt tur som är ett bra tips för nybörjaren är: Gorge Trail (Watkins Glen State Park i New York. Turen är på 5 kilometer och alla besökare blir här alldeles trollbundna av den magiska skönheten som naturen har att ge på denna vandring. Man går längs stigar, trappor och mycket gamla stenbroar i en slingrande ravin och hinner med att se hela 19 stycken vattenfall. Denna plats kom med som landets bästa state park för sin skönhet. Det finns mer än 6 000 stycken parker, så det är en heder att bli utvald.The Congress Trail (Sequoia Park i Kalifornien finns en 4 kilometer lång led och är också lätt att vandra. Här finns världens största träd att se på och det största av dem är General Sherman med hela 83 meter på höjden och 31 meter i omkrets! Trädet sträcker sig vackert, högt upp mot himlen. Man är alldeles hänförd när man tar denna tur och allt är verkligen värt att se.

Zion National Park

Angels Landing, Zion National Park i Kalifornien är en lite tuffare rutt på 8 kilometer. Här skall man ha lite mer erfarenhet av vandring. Man måste vara ganska modig, för turen innebär att gå ner i Zion-ravinens karga klipplandskap. Här går pulsen på högvarv eftersom stigen är smal och det är svindlande långt ner till marken på bägge sidor. Man har säkerhetskedjor på sig och måste hela tiden kolla var man har sina fötter. Utsikten är värt hela turen, eftersom den är helt underbar!

Zion National Park

Cedar Ridge Hike, Grand Canyon National Park i Arizona är nästan ett måste att se under sin livstid! Landskapet är som hämtat ur en härlig gammal westernfilm och man går på den legendariska South Kaibab Trail och här ligger en av de bästa utsiktsplatserna i hela Grand Canyon. Det mest fantastiska att se är Ooh-Aah Point där ett klipplandskap får en att totalt tappa andan av hänförelse! Det är dramatiskt och man tycker sig till och med höra indianer, cowboys och bufflar på avstånd. En mycket viktig sak här är att ta med mycket vatten att dricka för man blir törstig.